Suportul pentru drivere se încheie pentru seriile Nvidia Gtx 600 și 700 Kepler în octombrie 2021

Cu alte cuvinte, începând din octombrie 2021, Nvidia nu va mai suporta produsele desktop Nvidia GeForce bazate pe Kepler și nu vor mai primi drivere Game Ready. Ultimul driver GeForce pentru a sprijini Kepler va fi emis pe 31 august 2021, potrivit companiei.

Arhitectura Kepler a Nvidia, care a înlocuit Fermi, a fost lansată publicului în primăvara lui 2012. Kepler a fost proiectat având în vedere eficiența energetică și se găsește mai ales în seria Geforce GTX 600. Cu excepția Geforce GTX 750 și GTX 750 Ti, care prezintă arhitectura Maxwell, Kepler a fost folosit în seria GTX 700 ulterioară.

Conform „Tabelelor de matrice de suport software actualizate pentru GPU-urile centrelor de date” ale Nvidia, compania se așteaptă să întrerupă integrarea plăcilor grafice bazate pe Kepler în driverele viitoare după nouă ani. Potrivit Phoronix, Geforce R470 va fi ultima serie de drivere care va suporta arhitectura.Cu alte cuvinte, începând din octombrie 2021, Nvidia nu va mai suporta produsele desktop Nvidia GeForce bazate pe Kepler și nu vor mai primi drivere Game Ready. Ultimul driver GeForce pentru a sprijini Kepler va fi emis pe 31 august 2021, potrivit companiei.

Nvidia consideră că Kepler este prea depășit pentru a fi întreținut în acest moment, deoarece cele mai noi soluții ale companiei sunt substanțial diferite din punct de vedere hardware. Arhitectura este, de asemenea, cunoscută a fi incompatibilă cu API-uri mai moderne, de nivel scăzut, cum ar fi DirectX 12 și Vulkan.

Deși documentul se concentrează pe hardware-ul dedicat centrului de date, cardurile de consum din seriile Geforce GTX 600 și GTX 700 este puțin probabil să fie eliminate treptat din acest motiv. Geforce R390 a fost ultimul driver de serie care a suportat arhitectura „Fermi” pe seriile GTX 400 și GTX 500.

Driverele actuale din seria Geforce R465 permit plăcile grafice de inginerie Kepler, dar din cauza complexității lor, acestea nu sunt întotdeauna incluse în îmbunătățirile timpurii ale jocului, de exemplu. Conform statisticilor hardware Steam pentru aprilie 2021, Geforce GTX 760 este cea mai populară placă din ambele generații, cu 0,3% dintre jucători care o folosesc. La 0,28 la sută, este cu câteva linii sub GTX 660.

Driverele din seria Geforce R470 fac parte din „Ramura de asistență pe termen lung”, ceea ce înseamnă că vor primi actualizări timp de trei ani, până în 2024. De obicei, vin sub formă de upgrade de securitate și remedieri de erori și nu sunt foarte recente. Întregul lanț de șoferi a fost actualizat.

În 2012, Nvidia a debutat cu arhitectura Kepler cu linia lor de plăci grafice GeForce 600. Mai târziu, Nvidia a produs seria 700, care s-a bazat în mare parte pe o reîmprospătare Kepler. Cu toate acestea, foarte popularul GTX 750 Ti și sora sa mai mică, GTX 750, au fost proiectate pe arhitectura Maxwell care a urmat. Ca urmare, actualizările driverelor vor fi furnizate în continuare pentru aceste dispozitive.

În 2018, NVIDIA a întrerupt suportul pentru drivere pentru plăcile grafice Fermi (GeForce 400 / 500 Series), retrogradându-le la statutul moștenit. Când NVIDIA avansează dincolo de driverele R470, același lucru este de așteptat să se întâmple și cu seria GeForce 600 / 700 bazată pe Kepler. În următoarele câteva luni, ultimele drivere DRV (ramură de lansare obișnuită a driverului) vor fi livrate înainte ca o nouă marcă de driver/funcție să fie implementată și suportul pentru generația Kepler să se încheie oficial.

Pentru a rezuma, toate modelele de GPU desktop GeForce 600 și 700, cu excepția seriei GTX 750, vor înceta să mai primească actualizări ale driverelor Game Ready în octombrie 2021.

Etichetese încheie în octombrie gadegets Seria Nvidia GTX 600 și 700 Kepler Stop