Testarea performanței Steam Deck a dezvăluit că majoritatea jocurilor ating cel puțin 30 de fps pe computerul portabil

Organizația de dezvoltatori de computere pentru jocuri VALVE a explicat în mod explicit ce înseamnă expresia „concentrarea pe 30 FPS”. Oamenii care intenționează să folosească Steam Deck au fost îngrijorați de utilizarea explicită a termenului „concentrarea pe”, de către Valve. Pierre-Loup Griffais de la Valve a trimis pe Twitter să sublinieze că echipamentul nu se concentra pe 30 FPS, oricât de mult recomanda 30 FPS este baza pe care utilizatorii de Steam Deck o pot anticipa.

Majoritatea jocurilor care au fost testate pe Steam Decker așa cum era de așteptat „au îndeplinit și au depășit în mod fiabil” 30 FPS, în plus, ne putem aștepta că va exista, de asemenea, un limitator FPS discreționar pentru a le permite jucătorilor să aleagă dintre ratele de cadre și să prelungească durata de viață a bateriei telefonului mobil.

„Tinta de 30 FPS” face aluzie la ceea ce consideram jucabil in cadrul testelor noastre de expozitie; jocurile pe care le-am încercat și pe care le-am arătat au îndeplinit și au depășit în mod fiabil această bară până acum”, a clarificat Griffais pe Twitter (foarte apreciat, Gamerant). „Va exista, de asemenea, un limitator FPS implicit discreționar pentru a ajusta [performanța] față de durata de viață a bateriei.”ICYMI, eBay a renunțat recent la vânzătorii Steam Deck la șapte zile după ce anterior am dat un raport despre modul în care au luat-o pe eBay cu rezervările lor de 4 GBP Steam Deck, sporind computerul portabil cu multe lire sterline.

Au existat diferite postări ale Steam Deck pe eBay la acel moment, toate taxând mai mult decât costul cerut de Valve. Câteva postări aveau echipamentul disponibil pentru a fi achiziționat cu peste 1000 de lire sterline, totuși eBay a curățat acum aceste postări, dezvăluind Eurogamer că se aflau în pauza strategiei sale de prevânzare, deoarece toate postările de prevânzare ar trebui să se asigure că lucrul va fi postat în 30 de zile de la achiziții.

Ce este FPS?

Ei bine, cadre pe secundă [FPS]. Cadre pe secundă reprezintă numărul de imagini care pot fi produse de computerul dvs. în fiecare unitate de secundă pe care computerul dvs. le va produce și arată atâta animație fluidă. Rata de cadre mai mică corespunde unei animații proaste. De obicei, FPS contează pentru jocuri.

  1. 20 de cadre pe secundă nu sunt destinate jocurilor.
  2. 20-30 de cadre pe secundă sunt medii când vine vorba de jocuri, dar jocurile grele sunt deloc bune cu fps.
  3. 30-45 de cadre pe secundă, majoritatea jucătorilor se simt confortabil cu această viteză, dar încă nu este suficient de mare.
  4. 45-60 de cadre pe secundă sunt suficient de bune și majoritatea computerelor încearcă să obțină acest lucru.
  5. Peste 60 de cadre pe secundă Foarte fluide.

Steam Deck

Un computer de gaming portabil dezvoltat de Valve este de așteptat să fie lansat în decembrie 2021. Steam Deck încorporează o unitate de pregătire (APU) unică accelerată, funcționată de AMD, dependentă de modelele lor Zen 2 și RDNA 2, CPU rulând un unitate cu patru centre/opt șiruri și GPU care rulează pe opt unități de registru cu o execuție completă evaluată de 1,6 TFLOPS. Atât CPU, cât și GPU utilizează frecvențe de planificare variabile, CPU rulând undeva în intervalul de 2,4 și 3,5 GHz și GPU undeva în intervalul de 1,0 și 1,6 GHz, în funcție de nevoile actuale ale procesorului. Valve a exprimat că procesorul are o execuție practic identică cu procesoarele PC Ryzen 3000 și execuția GPU cu seria Radeon RX 6000. Deck-ul își amintește 16 GB de RAM LPDDR5 pentru un design cu patru canale.